هموطو که خوتو ادونی صبحانه یکی از وعده های
غذایین که خیلی تو سلامتی جسم و روح انسان
.تاثیر شه وخیلی هم مهمن که آدم صبحانه چه بخورت
بایه یه چیزی بخوری که انواع ویتامین ، کالری
.و همه چیز ایبووت و جریان خون انسان روان بکنت
.ما نون سوراغ روغنی سر تابه توسیه می کنیم
کنار آتش نشته ام ومنتظرم که نان مشته
روی تابه برشته شود ونوش جان کنم . باور بکنی که به خومو
.بهترین صبحانه همی نون مشته سوراغین
.البته اگه نون سوراغ و روغن حیوونی دگه بووت که محشرن
صحب زود بیدار ابی اگینی که مادر محترم یه تا منجل
آرد شل ایکردی و نون مشته نکردن .اری دست و رو خو اشوری
و اری بغل تابه انیهی و یه بُن پیاز هم پرک اکنی ولولمبور وایی نون
سوراغ روغنی ازنی تو رگ . ما نمی گوییم که نون تنوری خوب نسیت
نه بسیار خوب است ولی به پای نون مشته که مُم آدم بکنت نارست
بعضی جاهو اری داخه نونوایی اگینی که شاطر سیگار نکشیدن و
نون نکردن!! خو ایی غیر بهداشتین و ممکنن که همی آتش سیگار بریزت
داخه آرد و مردم مریض بوون . بهداشت بایه حتمن بیاد و جلووی ایطو افرادی
.بگنت ولی نون مشته کاملن بهداشتین وخوتو ادونی که چه نخوردی
دوره ی کدیم مردم به غیر از نون سوراغ چیز دگه ای شونخوردی
.به همی خاطرن که الان ماشاالله خیلی سالم وسرحالن
باور بکنی خیلی از مردم هستین که از شهر اتان فکط به خاطر
خوردن همی نون و سوراغ ولی خومو چه ؟ ایهمه نعمت خدا به خومو
ایداری ولی قدرش نادنیم .چوک صحب از خاو بیدار ابو به جای ایکه
!!بیاد سرتابه نون گرم بخورت ناز اکنت واگت مه همبر وکالباس موا
!!خو ایی کالباس ادونی از چه درست بودی؟ نادونی نه
همه گوشت همی بزو که پیرن و شاوا بمرن و هزار تا مریضی شوهه
.و نون حشک وایطور چیزی .خو ایی به سلامتی انسان مضرن
روغم محلی کیلویی بیست هزار تومنن و مردم به خاطرش حاظرن شهر
.ول بکنن که بیان نون سوراغ روغنی محلی بخورن
یه بار یه تا زنو تعریف شکه ایگو یه روز چن تا
نون مشته امکه امگو بوورم بندر به قوم و خیش خو
شگو تا از سوار ماشین زیر بودم نزیک ده نفه هوندن!!جلووم و شگو نون خو افروشی یا نه
.خو اوشو خیلی خاطر نون سوراغی شاوا
!!!!!ولی خومو هیچ
روش نون مشته کردن
مواد لازم: آب ـ آرد ـ روغن مايع ـ کمى نمک و سوراغ یا مهیاوه
روش تهيه: با مخلوط نمودن آب، آرد و کمى نمک خمير شل و آبکى درست نموده و در يک ظرف مىگذارند، تابه مخصوص را روى شعله گاز قرار داده تا گرم شود، پس از داغ شدن تابه با دست از خمير شل داخل ظرف برداشته و روى تابه مىکشند تابه صورت نان گرد نازک دايرهاى شکل به قطر ۲۵ تا ۳۰ سانتى درآيد، نان که برشته شد آب سوراغ روى آن مىپاشند تا گلگلى شود سپس با دست نان را که از تابه جدا شده برداشته و در ظرف مىگذارند و روغن داغ روى آن مىپاشند. اين نوع نان مانند پوست پياز نازک است، از ۲۵۰گرم خمير شل مىتوان بيش از ۱۵ عدد نان تهيه نمود، تازه آن خوشمزهتر است.
انشاالله همه بیای شهرو ما نون سوراغ و پیاز در خدمتتو بووی